Saturday, February 11, 2017

Cele mai consumate produse soia

Soia este una din cele 24 super-alimente pentru ca are beneficii extraordinale pentru organism, atunci cand este inclusa in dieta zilnica. Este de-asemenea foarte ieftina, de calitate, plina de vitamine si minerale, proteine, plina de fibra solubila, si este una din plantele foarte bogate in Omega 3.

Sunt mai multe tipuri de soia pe piata, asa ca noi ne-am gandit sa amintim cateva din acestea pentru tine:

- Laptele de soia, este o sursa majora de proteine. Vine cu o multime de aditivi si de varietati de arome. Vine de cele mai multe ori in cutii, si nu e necesara mentinerea la rece decat de-abea dupa ce a fost desfacut. Dupa cum spun si specialistii, nu toate tipurile de lapte de soia sunt la fel. Gustul difera de la un gust light, proaspat pana la unul aromat si gros, precum si culoarea poate sa difere.
Poti experimenta cu brand-urile ce se gasesc la tine in magazine. De-asemenea verifica cat zahar si conservanti sunt adaugati. Vei vrea ca laptele tau de soia sa contina cat mai putini aditivi.

- Edamame, aceasta este denuminrea pastaii verzi care inca contine boabele de soia. Aceasta este de cele mai multe ori gasita in categoria de produse congelate in magazin. Dupa o fierbere usoara se pot consuma direct, dar pot fi adaugate si in supe, ciorbe, salate si asa mai departe. O ceasca de astfel de pastai are in jur de 23 de grame de proteine.

- Pudra de soia. Sunt mai multe tipuri de pudra proteica de soia, cele mai populare fiind cele pentru shake-uri si cele pentru gatit. Verifica ambalajul. La fel ca si laptele de soia, verifica ambalajul si pentru aditivi care nu sunt atat de sanatosi, si alege un brand care crezi ca ti se potriveste.
Pudra proteica de soia contine in jur de 70 la suta proteina.

- Faina de soia. Este folosita pentru a creste continutul de proteine din paine, torturi si prajituri. Faina de soia nu contine gluten, deci nu poate fi un substituent absolut pentru faina de grau, dar o poti completa cu faina de soia.

- Tempeh, acesta este un tip de mancare facut din soia, in prepararea lui semintele au fost sparte si lasate sa fermenteze. Aceasta are un gust carnos.

No comments:

Post a Comment