Monday, February 6, 2017

Beneficiile mai putin stiute ale mierii

Sunt cel putin 300 de tipuri de miere in lume. Cele mai lipsite de culoare sunt mai aromate, pe cand cele mai inchise la culoare sunt ceva mai robuste.

Mentinand un nivel al zaharului potrivit in organism poate avea un impact benefic asupra stilului nostru de viata. De aceea si participantii la sporturile olimpice din trecut includeau in mesele zilnice smochine si miere pentru a tine nivelul de energie cat mai ridicat si pentru ca timpul de revenire dupa efort sa fie cat mai mic.

Intr-un studiu recent facut pe 39 de atleti de sex masculin si feminin, dupa antrenamente au recurs la suplimente ce includeau si un indulcitor. Cei care au avut ca indulcitor miere, spre diferenta de cei care au folosit zahar sau maltodextrina, s-au putut bucura de rezultate net superioare. Dupa consumarea suplimentului s-au putut bucura de rezultate mai bune, chiar si de doua ore, dupa, de recuperare accelerata.

Poate cea mai importanta facilitate a mierii este reprezentata de abilitatile ei antioxidante. Stim deja ca mierea consumata zilnc creste abilitatea organismului de a produce antioxidanti. Intr-un studiu, participantilor li s-au dat patru linguri de miere timp de 29 de zile si s-a putut observa o legatura directa cu cresterea de antioxidanti de tip polifenolic in sange. In alt studiu facut pe 25 de indivizi, unora li s-a administrat apa simpla, pe cand celorlalti li s-a administrat apa indulcita cu miere, cei care au consumat apa indulcita cu miere avand undeva la 7% mai multi antioxidanti in organism dupa.

Mierea, se stie deja, ca a fost folosita de secole ca un antiseptic, in tratarea ulcerului, a ranilor si arsurilor. Surprinzator mierea ca si tratament pentru rani, are un efect uimitor, de la vindecare mult mai rapida, pana la un control mai bun al infectiei si pana la cicatrizare, toate aceste beneficii au putut fi observate in cazul celor care folosesc mierea in tratare.

Un alt beneficiu al mierii este acela ca ea creste numarul de bacterii bune din colon, reduce nivelul metabolismului toxic in intestine si previne constipatia, reduce colesterolul si tensiunea arteriala.

Am incercat sa amintim de beneficiile mai putin stiute, pe langa toate acestea sunt si cele foarte cunoscute, cum ca ajuta impotriva tusei si a racelii.

No comments:

Post a Comment